Wat is verzekerd met de WA-kampeerautoverzekering?

WA is een wettelijk verplichte verzekering. U bent verzekerd voor schade die u met uw kampeerauto veroorzaakt aan anderen. Of aan andermans auto of spullen. Uw eigen schade betaalt u zelf. U heeft geen eigen risico.

Is hulpverlening na schade verzekerd?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw kampeerauto. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een gratis service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Wat is niet verzekerd?

De schade aan uw eigen kmapeerauto is niet verzekerd. Daarnaast is er een aantal gevallen waarin wij schade niet betalen. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw kampeerauto verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. Ook schade aan spullen in uw kampeerauto is niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Kampeerautoverzekering.

Hoe sluit u een ZLM Kampeerautoverzekering af?

Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

In veel gevallen wel. Maar dat ligt aan uw situatie. Wilt u weten wat voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

U heeft een eigen risico van € 135,- voor iedere keer dat er schade is aan uw eigen kampeerauto. Is uw kampeerauto alleen WA verzekerd en veroorzaakt u schade aan een ander? Dan heeft u geen eigen risico.

Het eigen risico bij schade aan uw eigen kampeerauto betaalt u niet als een reparateur die met ons samenwerkt de schade repareert. U vindt de reparateurs bij u in de buurt op uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) en op onze website. Sommige soorten schade kunnen deze reparateurs niet repareren. Vraag daarom eerst bij de reparateur die u kiest of hij de schade kan repareren. Wilt u meer informatie over het eigen risico? Lees dan het hoofdstuk 'Casco' in de voorwaarden.