Uw rechtsbijstandverzekering

Waarom sluit u een rechtsbijstandverzekering af?

Juridische hulp is duur. Maar toch kunt u hulp nodig hebben als u een conflict heeft.  Bijvoorbeeld met uw buren, de gemeente, een aannemer of uw werkgever. Met de ZLM Rechtsbijstandverzekering heeft u recht op juridische hulp. En de verzekering kost u per jaar minder dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat.

Wat is er verzekerd op de rechtsbijstandverzekering?

Juridische hulp en advies van Stichting Rechtsbijstand ZLM bij een onverwacht conflict. Ook krijgt u een vergoeding voor bijvoorbeeld proceskosten en kosten van onafhankelijke deskundigen. In sommige gevallen schakelen wij juristen van DAS Rechtsbijstand in. Lees meer over de ZLM Rechtsbijstandverzekering.

Wat kost de ZLM Rechtsbijstandverzekering?

Bereken hier uw premie. Die is afhankelijk van de module(s) die u kiest en of u alleen of per meer personen woont. U kunt uw premie per maand of per jaar betalen.

Hoe sluit u een ZLM Rechtsbijstandverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Pakketkorting bij meerdere verzekeringen

Wij doen graag iets extra’s voor onze klanten. Als u meerdere verzekeringen afsluit, ontvangt u bovenop onze scherpe premies 8% pakketkorting. Lees meer over pakketkorting.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Wij verlenen rechtsbijstand als het belang van de verzekerde minimaal € 100,- is. Voor een strafzaak en het verhalen van schade die in het verkeer is ontstaan, geldt geen minimumbedrag.

Ja. U kunt dit online doorgeven via Mijn ZLM of bel ons op 0113 - 238 880.

Alleenwonende mensen en samenwonende mensen betalen namelijk verschillende premies voor de aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstandverzekering. Ook voor de doorlopende reisverzekering en gezinsongevallenverzekering is het belangrijk.

Er is een wachttijd van drie maanden voordat de dekking ingaat. U heeft dus geen recht op hulp bij geschillen, die binnen drie maanden na het ingaan van de verzekering zijn ontstaan. De wachttijd geldt niet:

  • als schade wordt verhaald op iemand die alleen wettelijk aansprakelijk is;
  • als er een geschil is over een consumentenaankoop die plaatsvond na de startdatum van de verzekering;
  • als deze verzekering direct aansluit op een vergelijkbare verzekering waarbij u dezelfde rechten had.

Heeft u een juridisch conflict? Of wilt u advies? Dan gaat Stichting Rechtsbijstand ZLM graag voor u aan de slag. Neem snel contact met hen op via één van de mogelijkheden hieronder. Heeft u geen ZLM Rechtsbijstandverzekering? Dan kunnen zij u helaas niet helpen.

Telefonisch

Tijdens kantooruren (8:30 - 17:00 uur) is Stichting Rechtsbijstand ZLM bereikbaar via telefoonnummer 0113 - 238 820.

Online

U kunt uw conflict online melden.

 

Schriftelijk

Stuur uw melding naar: Stichting Rechtsbijstand ZLM, Postbus 133, 4460 BA, Goes.

Hoe wij uw conflict behandelen

Hoe geven wij u rechtsbijstand?

Een deskundige van de Stichting Rechtsbijstand ZLM of DAS Nederlandse Rechtsbijstand Verzekeringmaatschappij N.V. behandelt uw zaak. Soms schakelen zij een advocaat of andere externe deskundige in voor de rechtsbijstand of een deel daarvan. Alleen zij geven de opdracht aan een advocaat of externe deskundige. Schakel niet zelf een advocaat in. Meld altijd uw zaak eerst bij ons aan. Zo voorkomt u dat u achteraf te horen krijgt dat de kosten van uw advocaat niet verzekerd zijn.

Wilt u telefonisch juridisch advies?

U heeft een ZLM Rechtsbijstandverzekering en wilt een kort juridisch advies? Belt u Stichting Rechtsbijstand ZLM dan. Het telefoonnummer is 0113 - 238 820. Natuurlijk kunt u ook schriftelijk of via e-mail (info@rechtsbijstandzlm.nl) contact opnemen. Vermeld dan altijd uw naam, postcode, huisnummer en het telefoonnummer waarop u overdag bereikbaar bent.

Hoe gaat het als u een zaak aanmeldt?

Dan krijgt u uiterlijk binnen 5 werkdagen een reactie. Daarin staat of wij uw zaak gaan behandelen en wie dat gaat doen. Uw behandelaar informeert u hoe hij uw zaak gaat aanpakken. En welke uitkomst u kunt verwachten. Tijdens de behandeling van uw zaak informeren zij u over de voortgang. Wij leggen alle afspraken vast in uw dossier. Wat u van ons mag verwachten en wat wij van u verwachten.

Wat mag u van Stichting Rechtsbijstand ZLM verwachten?

Stichting Rechtsbijstand ZLM werkt volgens de Kwaliteitscode Rechtsbijstand. Hierin is vastgelegd welke verplichtingen rechtsbijstandverzekeraars hebben naar hun klanten. Zo weet u wat u van ons en hen mag verwachten.

Fraudebeleid

Lees meer informatie over ons fraudebeleid.