Mijn vraag gaat over...

Kampeerautoverzekering

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

In veel gevallen wel. Maar dat ligt aan uw situatie. Wilt u weten wat voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

U heeft een eigen risico van € 135,- voor iedere keer dat er schade is aan uw eigen kampeerauto. Is uw kampeerauto alleen WA verzekerd en veroorzaakt u schade aan een ander? Dan heeft u geen eigen risico.

Het eigen risico bij schade aan uw eigen kampeerauto betaalt u niet als een reparateur die met ons samenwerkt de schade repareert. U vindt de reparateurs bij u in de buurt op uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) en op onze website. Sommige soorten schade kunnen deze reparateurs niet repareren. Vraag daarom eerst bij de reparateur die u kiest of hij de schade kan repareren. Wilt u meer informatie over het eigen risico? Lees dan het hoofdstuk 'Casco' in de voorwaarden.

Bent u allrisk verzekerd? Dan bent u verzekerd voor pechhulp in het buitenland. U bent niet verzekerd voor pechhulp in Nederland. Wilt u hier meer over weten? Lees dan het hoofdstuk over 'Hulpverlening' in de voorwaarden.

Nee. U moet de kampeerauto verzekeren als het kenteken nog op uw naam staat. U kunt de verzekering alleen stoppen wanneer u het kenteken laat schorsen. Dat betekent dat u de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en APK tegelijk stopzet. Dat kan bij het kentekenloket, RDW-keuringsstation, de RDW-balie of via www.rdw.nl. Ook moet u de kampeerauto buiten de openbare weg neerzetten. Om de verzekering te stoppen stuurt u een kopie van het bewijs van de schorsing met uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) naar ons toe. U kunt een verzekering bij ZLM altijd opzeggen. Maar zorgt u ervoor dat de kampeerauto dan wel verzekerd blijft als het kenteken niet geschorst is.

Ja. Bent u allrisk verzekerd? Dan is uw inboedel en een voortent of zonneluifel meeverzekerd. Al deze zaken zijn samen verzekerd voor maximaal € 2.500,-. Ook krijgt u bij schade de kosten voor de huur van een andere kampeerauto of vakantieadres terug. Wilt u hier meer over weten? Lees dan het hoofdstuk 'Casco' in de voorwaarden.

Ja. De aanschafwaarderegeling geldt voor een kampeerauto met een waarde van maximaal € 100.000,- inclusief btw. De kampeerauto mag niet ouder zijn dan 36 maanden op het moment dat er schade ontstaat. Ook leaset u de kampeerauto niet. Wilt u hier meer over weten? Lees dan het hoofdstuk 'Casco' in de voorwaarden.

Nee. Maar voor sommige kampeerauto’s moet u een alarm kopen omdat u anders geen verzekering bij ons kunt afsluiten. Wilt u weten of u voor uw kampeerauto een alarm moet kopen? Lees dan meer over diefstalbeveiliging van kampeerauto's.

Ja. Heeft u accessoires die bij uw kampeerauto horen als een navigatiesysteem of een alarm? En heeft u aangegeven dat u deze had toen u de verzekering afsloot? Dan zijn deze meeverzekerd. In de voorwaarden leest u wat er precies onder de accessoires valt. De inboedel van de kampeerauto, de voortent en luifel zijn standaard meeverzekerd. Samen zijn ze verzekerd voor maximaal € 2.500,-. Zij vallen niet onder de accessoires.

U kunt een schade online melden of via telefoonnummer 0113 - 238 888. Of stuur uw Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is Postbus 70, 4460 BA in Goes. Hier vindt u meer informatie over het melden van uw schade. Soms kunt u schade aan uw kampeerauto ook melden via uw mobiele telefoon. Meer informatie hierover vindt u op www.mobielschademelden.nl.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek