Wat is verzekerd op de allrisk autoverzekering?

U bent verzekerd voor zowel schade aan een ander als voor schade aan uw eigen auto. De allriskverzekering dekt vrijwel alle risico's die u met uw auto loopt. Zowel in als buiten het verkeer. Ook als de schade uw eigen schuld is.

Gunstige aanschafwaarderegeling

Is uw auto door een verzekerde schade total loss of gestolen? Binnen 12 maanden na de aanschaf ontvangt u de volledige aanschafwaarde. In de 13e tot en met de 36e maand geldt een gunstige afschrijvingsregeling. Dan schrijven wij per (deel van de) maand 1% van de aanschafwaarde af.

Wat is niet verzekerd?

In een aantal gevallen betalen wij schade niet. Bijvoorbeeld bij opzet of rijden zonder geldig rijbewijs. Of bij gebruik van alcohol of drugs. Als u uw auto verhuurt of tegen betaling mensen vervoert. Ook schade aan spullen in uw auto is niet verzekerd. U leest alle uitsluitingen in de Voorwaarden Personenautoverzekering.

Heeft u recht op hulp bij pech en schade?

Heeft u een ongeval gehad? Dan regelen en betalen wij het vervoer van u en uw auto. Wij helpen u ook als u met uw volledig elektrische auto strandt door een lege accu. Dit geldt zowel in Nederland als in het buitenland. Heeft u pech in het buitenland? Dan regelen wij het vervoer van uw auto naar een garage. Is uw auto binnen 2 dagen niet te herstellen, dan vervoeren wij uw auto naar Nederland. Lees meer over pechhulp in het buitenland.

Is er een ei­gen ri­si­co?

Bij herstel door een samenwerkend bedrijf geldt: geen eigen risico bij autoschade en bij een ruitvervanging een eigen risico van € 45,-. Kiest u voor een reparateur die niet met ons samenwerkt? Dan is het eigen risico € 135,- bij schade aan uw auto of een ruitvervanging. Laat u uw auto niet herstellen of is deze total loss? Dan is het eigen risico € 135,-.

Wat houdt verhaalsbijstand in?

Verhaalsbijstand is een service van ZLM Verzekeringen waarbij wij uw schade verhalen. Heeft u (letsel)schade en is een ander hiervoor aansprakelijk? Dan kunt u uw schade verhalen op de veroorzaker. Dat is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Daarom verhaalt Stichting Rechtsbijstand ZLM de schade voor u. Lees meer over verhaalsbijstand.

Hoe sluit u een ZLM Autoverzekering af?

Dat kan op 3 manieren. Bel ons op 0113 - 238 880 of bel uw ZLM-adviseur. Of sluit de verzekering online af.

Wat u zich misschien nog afvraagt...

Als u al een paar jaar zonder schade rijdt, dan krijgt u korting op uw autoverzekering. Soms krijgt u voor uw tweede auto dezelfde no-claimkorting als voor uw eerste auto. Wilt u weten of dit voor u geldt? Neem dan contact op met team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880.

Ja. Accessoires zijn tot maximaal € 2.500 per schadegebeurtenis standaard meeverzekerd. Boven € 2.500 zijn accessoires alleen verzekerd als u deze aan ons heeft opgegeven en wij ze hebben meegenomen bij het bepalen van het verzekerd bedrag. In de voorwaarden leest u wat er precies onder de accessoires valt.

U kunt een schade online melden via Mijn ZLM of telefonisch via telefoonnummer 0113 - 238 888. Of stuur uw Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is Postbus 70, 4460 BA in Goes. Hier vindt u meer informatie over het melden van uw schade. Soms kunt u autoschade ook melden via uw smartphone. Meer informatie hierover vindt u op www.mobielschademelden.nl.