Mijn vraag gaat over...

Bromfietsverzekering

Nee. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen. U bent met uw motorrijtuigenverzekering of aansprakelijkheidsverzekering en fietsverzekering bij ZLM gratis meeverzekerd voor verhaalsbijstand. Verhaalsbijstand gaat over schade die is ontstaan in een verkeerssituatie. Met een rechtsbijstandsverzekering krijgt u ook rechtshulp voor andere juridische problemen. Bijvoorbeeld als u een probleem heeft met uw werkgever of als klant bij een instelling of winkel.

Nee. Opvoeren is verboden. Veroorzaakt u schade met een opgevoerde brommer of scooter? Dan valt dat niet onder de bromfietsverzekering. U krijgt de schade aan uw scooter, brom- of snorfiets niet vergoed. En moeten wij schade aan een tegenpartij vergoeden? Dan moet u de kosten voor die schade aan ons terugbetalen.

U kunt een schade online melden of via telefoonnummer 0113 - 238 888. Of stuur uw Europese schadeformulier naar ons op. Ons adres is Postbus 70, 4460 BA in Goes.

U kunt uw verzekering op ieder moment opzeggen. Geef dit wel aan ons door. Doe dat online of met een brief. Heeft u uw bromfiets verkocht of is uw bromfiets naar de sloop gegaan? Stuur ons dan zo snel mogelijk een kopie van het vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat de bromfiets niet meer op uw naam staat. U moet de bromfiets verzekeren tot het moment dat de bromfiets niet meer op uw naam staat.

Ja. U moet een verzekering afsluiten als het kenteken van de bromfiets op uw naam staat. Of u nu wel of niet op de bromfiets rijdt. Alleen als u het kenteken schorst kunt u de verzekering stopzetten. Dat betekent dat u de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en APK tegelijk stopzet. Dat kan op het postkantoor of via www.rdw.nl. Op de site van de RDW vindt u ook meer informatie over schorsen.

Nee. U moet de bromfiets verzekeren. Ook al rijdt u er niet op. Het deel van de verzekering dat geldt voor diefstal- of allrisk kunt u wel (tijdelijk) stopzetten. U kunt de verzekering alleen stoppen wanneer u het kenteken laat schorsen. Dat betekent dat u de verzekering, de motorrijtuigenbelasting en APK tegelijk stopzet. Dat kan bij het kentekenloket, RDW-keuringsstation, de RDW-balie of via www.rdw.nl. Op de site van de RDW vindt u ook meer informatie over schorsen. Ook moet u de bromfiets binnen of op uw eigen terrein neerzetten. Om de verzekering te stoppen stuurt u een kopie van het bewijs van schorsing met uw internationaal verzekeringsbewijs (voorheen groene kaart) naar ons toe. U kunt een verzekering bij ZLM altijd opzeggen. Maar zorgt u ervoor dat de bromfiets wel verzekerd blijft.

Schade aan uw kleding of aan uw helm is verzekerd als u een allrisk bromfietsverzekering heeft afgesloten. U krijgt tot maximaal €350,- terug als u na een ongeluk schade heeft aan uw kleding of helm.

Jazeker. 'Opzittenden' zijn niet alleen personen die bij u achterop zitten. Ook als bestuurder bent u ‘opzittende’. Overlijdt u bij een ongeval of raakt u invalide? Dan hebben uw familie of u recht op een uitkering van de opzittendenverzekering.

Als u met uw bromfiets schade veroorzaakt bij een ander heeft u geen eigen risico. Wordt uw bromfiets gestolen? Veroorzaakt u schade aan uw eigen bromfiets? Of heeft u schade aan uw bromfiets door een ander of door storm? Dan heeft u een eigen risico van € 135,-

Ja. De premie die u betaalt hangt af van uw leeftijd. Een jongere bestuurder betaalt meer premie dan een ouder iemand. Dit komt omdat het risico op schade dan groter is. Rijdt er iemand op de bromfiets die jonger is dan de persoon waarvoor u premie betaalt? Geef dit dan aan ons door. Als wij niet weten wie er op de bromfiets rijdt, kan dat invloed hebben op wat u terugkrijgt bij schade of een ongeluk. Ook heeft u dan geen recht op verhaalsbijstand. Bij verhaalsbijstand vragen wij de verzekeraar van iemand die schade bij u heeft veroorzaakt om die schade te betalen.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek