Mijn vraag gaat over...

Inzittendenverzekering

U kunt een schade telefonisch melden via telefoonnummer 0113 - 238 888.

Met een inzittendenverzekering zijn de bestuurder of passagier(s) verzekerd als zij bij een ongeluk gewond raken of overlijden. Wie de schuld heeft van het ongeluk doet er dan niet toe. Zij krijgen altijd geld vanuit de inzittendenverzekering. Ook als er geen schuldige aan te wijzen is. Of als er niemand verantwoordelijk is voor de gevolgen van het ongeluk.

Kosten voor het ziekenhuis of medisch behandelingen krijgt u vaak terug van de ziektekostenverzekeraar. Kosten die u heeft omdat u arbeidsongeschikt bent, krijgt u wel terug bij een inzittendenverzekering. Ook als u maar tijdelijk arbeidsongeschikt bent. De kosten voor huishoudelijke hulp, smartengeld en voor een uitvaart krijgt u bij deze verzekering ook terug.

U bent verzekerd voor het aantal personen dat een officiële zitplaats in de auto heeft.

Nee. U krijgt altijd geld uit de inzittendenverzekering. Hoeveel u krijgt hangt af van welke verzekering u precies hebt afgesloten of in wat voor auto u rijdt.

Nee. Een inzittenden- of opzittendenverzekering is gekoppeld aan één auto, motor of brommer. Heeft u meerdere auto's of motoren? Sluit dan per auto, motor of brommer een inzittenden- of opzittendenverzekering af.

U kunt uw inzittendenverzekering op ieder moment opzeggen. Geef dit wel aan ons door. Doe dat online of met een brief.

Het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden? Neem dan gerust contact met ons op.

Maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur

Moniek