E-biketraining

€ 25,00 per persoon

In deze training helpen wij u veilig en zelfverzekerd op weg met uw e-bike.

Data, locaties & inschrijven
  • Info
  • Programma
  • Vraag & Antwoord

In drie uur leert u van een deskundige instructeur alles wat van belang is voor het rijden met een e-bike. Het programma bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

Tijdens het theoriegedeelte krijgt u informatie over het gebruik van de e-bike. We vertellen ook hoe u ongevallen zo goed mogelijk kunt voorkomen en frissen uw verkeerskennis op tijdens een informatieve quiz. Het juist afstellen van uw fiets en het rijden van een klein parcours maken onderdeel uit van het praktijkdeel van deze training. Dat doen we op een afgesloten terrein, namelijk op ons Veiligheidspark. De ervaren instructeurs geven u na het parcours direct persoonlijk advies.

U volgt de training met uw eigen e-bike.

Deze cursus kent twee delen: een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte frist u uw verkeerskennis op. Tijdens de praktijksessie gaat u met uw eigen e-bike aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De training bevat géén rit op de openbare weg. Tijdens de training komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

  • Interactieve theoriesessie met voor fietsers belangrijke verkeersregels;
  • Technische aandachtspunten van de e-bike;
  • Praktische tips over het algemene gebruik van de e-bike;
  • Praktijkoefeningen om de fietsvaardigheid te verbeteren (zoals het op- en afstappen, bochten maken, remmen enzovoort).

U neemt deel aan de training met de eigen e-bike. Naast de e-bike is de training ook geschikt voor andere soorten fietsen zoals een driewieler, een speed pedelec of een gewone fiets.

Vraag & antwoord

Dat kan, op voorwaarde dat u beiden met uw eigen e-bike aan de training kunt deelnemen.

Dat kan, maar de voorwaarde is dat zij een lopende verzekering hebben bij ZLM Verzekeringen.

Nee, u kunt alleen deelnemen met uw eigen e-bike. Het is een belangrijk onderdeel van de training dat u samen met de instructeur uw e-bike goed afstelt. Dit kan alleen als u met uw eigen e-bike deelneemt.

Het is niet verplicht, maar we raden het wel sterk aan. Heeft u zelf een helm, neem deze dan mee naar de training. Heeft u geen helm? Dan kunt u er een van ZLM gebruiken tijdens de training.

Naast de e-bike is de training ook geschikt voor andere soorten fietsen zoals een driewieler, een speed pedelec of een gewone fiets.

U kunt alleen deelnemen met uw speed pedelec als u voldoet aan de wettelijk verplichtingen hiervoor. Wat deze verplichtingen zijn, vindt u terug op de website van de rijksoverheid.

Neemt u deel aan de training met een e-bike die bij ZLM is verzekerd, dan gelden de verzekeringsvoorwaarden ook tijdens de training.

U betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090.

Iedere training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de theorie frissen we de verkeerskennis op. In de praktijk gaat u met uw eigen e-bike aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten terrein. De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg.

U krijgt geen extra korting op uw verzekering na het volgen van de training. Omdat u klant bent bij ZLM Verzekeringen bieden we u de trainingen tegen een scherpe prijs aan.
 

Nee, deze training heeft een vergelijkbare inhoud als andere trainingen. ZLM Verzekeringen betaalt een groot deel van de kosten. Wij bieden de training voordelig aan, omdat wij willen investeren in preventie én in onze klanten.

U weet ongetwijfeld hoe u met uw e-bike de weg op moet. Wij helpen u met deze training graag om uw vaardigheden op te frissen en wie weet, zelfs te verbeteren.

Nee. De training is bedoeld om theoretische en praktische kennis op te frissen. Tijdens de training krijgt u zelf feedback van de instructeurs. U hoeft géén examen te doen en informatie wordt niet aan ZLM doorgegeven.

Wij geven de voorkeur aan online aanmelden. Komt u er echt niet uit? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0113 - 238 090.

2023 is het eerste jaar dat we van start gaan met deze training. Daarom hebben we ervoor gekozen om de training voorlopig alleen aan te bieden op ons eigen ZLM-terrein in Goes. De verwachting is wel dat de training in de toekomst ook in Noord-Brabant zal plaatsvinden. Heeft u interesse om een e-biketraining te volgen in Noord-Brabant, stuur dan een e-mail naar preventie@zlm.nl.

Stuur een e-mail naar preventie@zlm.nl. Wij plaatsen u dan op de wachtlijst. Zodra er dan weer nieuwe trainingsdata bekend zijn informeren wij u hierover.

Dan kunt u contact opnemen met ons team Veiligheid & Preventie via 0113 - 238 090 of preventie@zlm.nl.

Wat vinden onze deelnemers?