Campertraining

€25,00 p.p.

Ga goed voorbereid op vakantie en volg een campertraining!

Data, locaties & inschrijven
 • Info
 • Programma
 • Vraag & Antwoord

In drie uur leert u van een deskundige instructeur alles wat van belang is voor het rijden met een camper. Van de voorbereiding en controle voordat u op pad gaat tot het parkeren van de camper. Ook lastige manoeuvres komen aan bod. Denk hierbij aan achteruitrijden en bergafwaarts remmen. Neem vooral uw partner of een andere bijrijder mee, om elkaar aanwijzingen te geven. 

De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. Na het volgen van deze campertraining beheerst u de belangrijkste technieken om goed voorbereid aan uw vakantie te beginnen.
 

Deze cursus kent twee delen: een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte frist u uw verkeerskennis op. Tijdens de praktijksessie gaat u met uw eigen camper aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De training bevat géén praktijkrit op de openbare weg. Tijdens de training komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

 • theorie met (nieuwe) verkeersregels;
 • voertuigbeheersing en -bediening;
 • technische aandachtspunten;
 • diverse manoeuvreeroefeningen;
 • aan- en afkoppelen;
 • belading.

Let op: u volgt de training met uw eigen camper.
 

Vraag & Antwoord

Deze training wordt gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs. De trainingen worden gefinancierd door het ZLM Preventiefonds. 

Bij de caravan- en kampeerautotraining raden we dit zelfs aan. U betaalt bij deze training per voertuig(combinatie). In de training besteden we ook aandacht aan de rol van de bijrijder. 

Dat kan, maar de voorwaarde is dat zij een lopende verzekering hebben bij ZLM Verzekeringen.

We organiseren meerdere trainingen verspreid over het hele kalenderjaar. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe trainingsdata, stuur dan een e-mail naar preventie@zlm.nl.

Nee, u kunt alleen deelnemen met uw eigen camper.

Neemt u deel aan de training met een voertuig dat bij ZLM is verzekerd, dan gelden de verzekeringsvoorwaarden ook tijdens de training. Is uw voertuig enkel WA verzekerd en veroorzaakt u de schade zelf? Helaas, dan is uw eigen schade niet verzekerd.

U betaalt de training na het inschrijven via iDEAL. Kunt u niet met iDEAL betalen? Neem dan contact met ons op via 0113 - 238 090. 

Wij nemen dan contact met u op. U kunt dan kiezen voor een andere locatie en/of datum of uw inschrijving annuleren. 

Iedere training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Tijdens de theorie frissen we de verkeerskennis op. In de praktijk gaat u met uw eigen voertuig aan de slag onder begeleiding van een instructeur. Alle onderdelen van de training vinden plaats op een afgesloten parkeerterrein. De campertraining bevat géén praktijkrit op de openbare weg. 

U krijgt geen extra korting op uw verzekering na het volgen van de training. Omdat u klant bent bij ZLM Verzekeringen bieden we u de trainingen tegen een scherpe prijs aan. 

Nee, deze training heeft dezelfde inhoud als andere trainingen. ZLM Verzekeringen betaalt een groot deel van de kosten. Wij bieden de training voordelig aan, omdat wij willen investeren in preventie én in onze klanten.

U weet ongetwijfeld hoe u met uw voertuig de weg op moet. Wij helpen u met deze training graag om uw vaardigheden op te frissen en wie weet, zelfs te verbeteren.

Nee. De training is bedoeld om theoretische en praktische kennis op te frissen. Tijdens de training krijgt u zelf feedback van de instructeurs. U hoeft géén examen te doen en informatie wordt niet aan ZLM doorgegeven. 

Dan kunt u contact opnemen met ons team Veiligheid & Preventie via 0113 - 238 090 of preventie@zlm.nl

Wat vinden onze deelnemers?

 • Anoniem 9,0

  Prima ontvangst op een geschikte locatie! Deskundige en enthousiaste instructeurs, met geduld en humor. We hebben er veel van opgestoken en vonden het de moeite waard.

 • Anoniem 9,0

  Prima training. Ook de proefrit met de instructeur heeft me goede tips opgeleverd!

 • Anoniem 9,0

  Mijn vrouw zag enorm op om met de camper te gaan rijden (vorig jaar gekocht). De instructeurs wisten haar in korte tijd zover te krijgen dat ze toch achter het stuur plaatsnam. Dus hulde voor de instructeur.